preskoči na sadržaj
Što je eTwinning?

 

 

 

Riječ je o zajednici odgojno-obrazovnih djelatnika predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Od 2005. godine djeluje na portalu www.etwinning.net koji nudi sigurnu elektroničku platformu za djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova čiju registraciju odobrava nacionalna služba za potporu eTwinningu.

Sudionici se mogu uključiti u niz aktivnosti:

 

  • provedbu projekata s odgojno-obrazovnim ustanovama u 44 zemlje obuhvaćene eTwinningom i eTwinningom plus
  • razmjenu stručnih sadržaja s kolegama i razvoj mreža stručnjaka
  • sudjelovanje u raznim oblicima profesionalnog razvoja – mrežnim edukacijama, stručnim usavršavanjima u obliku seminara i konferencija, aktivnostima vezanim uz mobilnost u sklopu eTwinninga.

U svijet likovnih umjetnika 6

Učenici 1. razreda sudjelovali su u međunarodnom  eTwinning projektu  U svijetu likovnih umjetnika 6. Upoznali su život i rad šest stranih umjetnika: Aleksandra Caldera, Yayoi Kusame, Alme Thomas, Imi Knoebela i Juri Zaecha. Uz slikarski rukopis stranih umjetnika upoznali su i tri domaća: Aleksandra Srneca, Ivana Generalića i Mirne Sišul. Stvarali su svoje likovne radove po uzoru na njihov slikarski rukopis.

Povodom Božića i Nove godine izradili su čestitke po uzoru na slikarski izričaj Alme Thomas. Čestitke su poslali projektnim partnerima iz OŠ kraljice Jelene u Solinu i  OŠ  Stjepan Radić u Tijarici.

Svojim likovnim radovima sudjelovali su u izradi zajedničkog virtualnog kalendara za 2024. godinu. Likovno stvaralaštvo učenika 1. razreda može se pogledati u digitalnoj slikovnici Book Creator na poveznici: https://bit.ly/3V58qrw.

 

Krila muzike/Wings of music

Glazba je sastavni dio svakog društva i života pojedinca te stoga odgoja i obrazovanja učenika. Kako bi se potakla kreativnost te razvijao interes i glazbene sposobnosti, učenici 1. razreda uključili su se u međunarodni eTwinning projekt Krila muzike/Wings of music. Ovim se projektom razvijao estetski odgoj učenika, svijest o očuvanju kulturne baštine te sposobnost življenja u multikulturnom svijetu.

U projektu su učenici učili pjevati, svirati na udaraljkama ili tjeloglazbom i instrumentima od recikliranog materijala, plesati, stvarati ritamske i melodijske cjeline, stvarati pokrete uz glazbu, slušati tradicijske i svečane skladbe.

Ishodi projekta su usko povezani s ishodima predmetnog kurikuluma Glazbene kulture i očekivanjima Međupredmetnih tema Učiti kako učiti , Zdravlje te Osobni i socijalni razvoj.

 

 Bajkovitim stazama prvog razreda

Polaskom u školu učenici prvog razreda otkrivaju staze do prvih znanja te su se uključili u eTwinning projekt Bajkovitim stazama prvog razreda. Ovim projektom otkrivali su svijet pisanja, čitanja, računanja, likovnog  i glazbenog izražavanja. Crtali su, pjavali, igrali se, obilježavali važnije nadnevke i događaje, pisali o njima, stjecali znanja o svijetu koji ih okružuje. Učili se zajedništvu i suradnji, slali čestitke prijateljima drugih škola, ali i dobili čestitke povodom Božića i Nove godine. Zanimljive  su bile igre u TZK, a posebno poligon koji je imao više zadataka. Aktivnostima u ovom projektu ostvarili su ishode iz gotovo svih nastavnih  predmete te većinu odgojno-obrazovnih očekivanja Međupredmetnih tema kao: Građanski odgoj i obrazovanje, Osobni i socijalni razvoj, Održivi razvoj, Učiti kako učiti i Zdravlje.

 

 

e Twinning projekt:

Maštograd

 

Učenici 4. razreda sudjelovali su u e Twinning projektu Maštograd. Stvarali su grad iz mašte, neobične zgrade, ustanove, škole, neobična imena ulica i trgova. Dizajnirali su omot za čokoladu u Maštogradu. Za posjetioce Maštograda izradili su brošuru turističkg vodiča. Mašta može svašta i u Maštogradu je sve moguće uz ritam mašte i neobična zanimanja.

U svijetu likovnih umjetnika 5

I ove su godine učenici četvrtog razreda sudjelovali u e Twinning projektu U svijetu likovnih umjetnika. Upoznali su pet stranih i dva domaća umjetnika stvarajući likovne radove po uzoru na njih. Ovim su projektom stvoreni uvjeti za stvaralački razvoj djece te razvoj njihovih umjetničkih i kreativnih sposobnosti. Svi su radovi u digitalnoj slikovnici Book Ceatoru.

https://read.bookcreator.com/7JUSFh0jNIfWLOYQE7RzxW3ZBgm2/Jpl56wieSteQrak-9WuULw

 

 

U svijetu likovnih umjetnika 4/Art in my heart

Učenici 3. s učiteljicom Vesnom Šumanac i ove su školske godine 2021./2022. sudjelovali u e Twinning projektu

,,U svijetu likovnih umjetnika 4/Art in my heart". Upoznali su slikarski rukopis šest stranih i jednog hrvatskog umjetnika:

Laurel Burch, Vassily Kandinsky, James Rizzi, Gustav Klimt, Kimmy Cantrell, Friedensreich Hundertwasser i Marta Tuta.

Inspirirani njihovim djelima i slikarskim rukopisom učenici su u skladu s kurikulumom nastavnog predmeta Likovne kulture stvarali radove koji se mogu vidjeti u virtualnoj izložbi u e knjizi Book Creator na linku dolje.

https://read.bookcreator.com/7JUSFh0jNIfWLOYQE7RzxW3ZBgm2/UzSElD0CQBmBkuJ_0fgNDw

 

 SIGURNIM KORAKOM U ŠKOLU 3

Učenici 3. razreda zajedno sa svojom učiteljicom Vesnom Šumanac i ove su godine sudjelovali u e Twinning projektu „Sigurnim korakom u školu 3“. Rado su sudjelovali u različitim ritmovima kako bi realizirali svoje projektne aktivnosti tijekom školske godine 2021./2022. Sudjelovali su i u videokonferenciji te ostvarili suradnju s učenicima i školama. Aktivnosti su se provodile u dvomjesečnim temama integracijom ishoda kurikuluma nastavnih predmeta i međupredmetnih tema.

 

Učenici 3. razreda i naša škola  ove su godine nagrađeni  nacionalnim i europskim oznakama kvalitete za svoj rad i sudjelovanje u e Twinning projektima.

Sve su oznake zaslužili svojim radom i kreativnošću. Pjevali su, glumili, istraživali, slikali, recitirali, čitali, snimali… Surađivali su s učenicima iz Grčke, Italije, Portugala, Makedonije, Turske, Rumunjske, Litve, Njemačke, Poljske, Slovenije i mnogih drugih država. Dobili smo 10 Nacionalnih oznaka kvalitete i 7 Europskih oznaka kvalitete. Nacionalne oznake kvalitete dobili smo za projekte: Čarobne slikovnice godišnjih doba, Igrom do znanja i zabave, Pusni običaji naših krajeva, Ljepote moje domovine, Webučionica 2.0, Sigurnim korakom u školu 2, EU Code week-PixelArt, 100. dan škole Udruge Zvono 2021., U svijetu likovnih umjetnika 3 i Dan tolerancije. Europskom oznakom kvalitete škola je nagrađena za 7 e Twinning projekata: Čarobne slikovnice godišnjih doba, Igrom do znanja i zabave, Ljepote moje domovine, Webučionica 2.0, EU Code week-PixelArt, 100. dan škole Udruge Zvono 2021. i Dan tolerancije.

 

100. DAN ŠKOLE

U našoj školi prvi put se slavi 100. dan škole.

Proslavili su ga učenici 2. razreda škole u okviru e Twinning projekta 100. dan škole Udruge Zvono 2021. i 100. dan u školi.

.  

 

PUSNI OBIČAJI NAŠIH KRAJEVA

- Učenici 2. razreda obilježili su dane mačkara i karnevala, stare običaje svoga mjesta. Došli su u školu s maskama i u tradicijskim kostimima. Svoje običaje i tradiciju mačkara prikazali su i u e Twinning projektu (Pusni običaji naših krajeva)

 
 
 
 
 
PROJEKTI
 
  WEBUČIONICA 2.0

Autorica projekta je Sandra Vuk. Učenici 2. razreda uključili su se u ovaj projekt kako bi naučili koristiti razne digitalne alate. Radili su u Word Artu i stvarali oblak riječi, glazbu na svoje ime, slikali digitalno kao Jackson Pollock, izrađivali digitalne pahuljice, radili u jamboardu, google prezentaciji, upoznali sigurniji rad na internetu, stvarali redoslijed događaja lektire u autodraw alatu. Ovo su neki radovi.

WAKELET kolekcija digitalnih pahuljica

https://embed.wakelet.com/wakes/QsB3oAOCPe928WY6wRWAi/list

 

Digitalno slikanje kao Jackson Pollock.

LINK DOLJE

https://www.youtube.com/embed/ERPtet_9CqQ

https://youtu.be/ERPtet_9CqQ

 

 

  SUGURNIM KORAKOM U ŠKOLU 2
 
Ovo je eTwinning projekt čije su autorice Branka Pastuović i Iva Palčić Strčić. Učenici su sudjelovali u raznim aktivnostima. Posebno im se svidjela virtualna zoo edukacija.
 
 
 
  U SVIJETU LIKOVNIH UMJETNIKA
 
Učenici su stvarali likovne radove po uzoru na sedam umjetnika. Svi su radovi u ovoj knjizi.
 
 
  ČAROBNE SLIKOVNICE GODIŠNJIH DOBA
 
Učenici su pratili promjene u prirodi kroz godišnja doba.
Sve su to pratili fotografijom, video uratcima, likovnim i pisanim radovima.
 
 
  IGROM DO ZNANJA
 
U ovom su projektu studenti osmislili igre, učili kroz igru, igrali se na otvorenom, vježbali koncentraciju i pamćenje.
 Uz igru su se zabavljali i učili.
 
 
 
 
 LJEPOTE DOMOVINE
 
U ovom projektu prikazali smo svoje mjesto, njegove znamenitosti, običaje u veljači, obilježili Dan planeta Zemlje.
 
   DAN TOLERANCIJE, WEAVERS OF LIFE - NOVEMBER 16, TOLERANCE
 
16. studenog  slavi se Dan tolerancije.
Učenici 2. r. su u cvijet tolerancije i različitosti upisivali riječi koje simboliziraju toleranciju.
 
 
 
  PIXEL ART
 
U tjednu kodiranja učenici su kodirali zastave svijeta, školski pribor i portrete.
Bilo je zanimljivo kao i radovi nastali kodiranjem.
 
 
 
Kalendar
« Srpanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Edukativne stranice
 • PORTAL ŠKOLA
 • CENTAR IZVRSNOSTI SP...
 • MZOS
 • AZOO
 • CARNET
 • WIKIPEDIA


PREHRANA

TražilicaArhiva dokumenata
preskoči na navigaciju