preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Neorić-Sutina" Neorić

Login
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pomoć u učenju
Korisni linkovi
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
RUKSAK PUN KULTURE - TEATAR TIRENA
Autor: Nada Dundović, 22. 11. 2017.

U okviru projekta Ruksak pun kulture 8. studenoga 2017. gostovao je u našoj školi teatar Tirena iz Zagreba s predstavom Tko je to izumio? koja djecu upoznaje s nizom hrvatskih znanstvenika, izumitelja i njihovih izuma. Ruđer (Bošković) i Slavoljuba (Penkala) dva su lika što nam na sceni predstavljaju hrvatske izumitelje: Davida Schwarza (cepelin), Ivana Vukića (torpedo), Marcela pl. Kiepacha ( brodski kompas), Ivana Vučetića (daktiloskopija), Josipa Beušića (brzinomjer), Nikolu Teslu (izmjenična struja) i Fausta Vrančića (padobran). Tekst je napisala Nina Horvat, a režirala Frana Marija Vranković. U ulozi Ruđera Boškovića je Petar Cvirin,  Sanja Milardović je Slavoljub Penkala.

„Predstava je bila smiješna, zabavna i zanimljiva. Lijepo je što se spominju izumitelji, filozofi… Da mogu, još bih ju jedanput pogledala.“ (učenica 6. razreda)

„Predstava mi se jako svidjela jer ima mnogo smiješnih dijelova, iako su dolazili neki nerazumljivi i dosadni dijelovi. Svidjelo mi se na kraju kad su glumci završili s predstavom pa se slikali s nama. Nakon toga imali smo radionice u kojima smo se igrali s autoricom ove predstave.“ (učenica 8. razreda)

„Predstava je bila baš zanimljiva. naučila nas je dobrim i zanimljivim stvarima. To je i dobro za našu generaciju zato što pola nas ne zna nijednoga znanstvenika.“ (učenik 7. razreda)

„Meni se predstava svidjela, bila je jako vesela i glumci su bili jako smiješni. Predstava mi se još svidjela zato što su govorili o izumima.“ (učenik 5. razreda)

„Bila je zanimljiva i šaljiva. Najviše sam uživala gledajući kako se glumci zabavljaju dok izvode predstavu.“ (učenica 6. razreda)

„Predstava je bila savršena. Divno je što su glumili o znanstvenicima i o izumima znanstvenika. Preporučio bih svima koji ju još nisu pogledali, da ju pogledaju.

 


PREDSTAVA

  

  

        RADIONICE

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju