preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Neorić-Sutina" Neorić

Login
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pomoć u učenju
Korisni linkovi
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POSJET UČENIKA OSMIH RAZREDA VUKOVARU
Autor: Administrator , 27. 3. 2018.

U sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ učenici osmog razreda naše škole bili su u dvodnevnu posjetu gradu Vukovaru u razdoblju od 20. do 22. ožujka 2018.

Cilj projekta je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i važnosti Bitke za Vukovar u obrani Republike Hrvatske.

 

Vukovar je posjetilo 14 učenika s  razrednicom Renom Ercegović i pedagoginjom Majom Matas.

Učenici su bili smješteni u hostelu Dubrovnik koji se nalazi u sklopu Memorijalnog centra Vukovar u čuvenom vukovarskom naselju Sajmište.

Memorijalni centar  polazna je  točka za obilazak svih važnih lokacija u Vukovaru. U dva dana učenici su posjetili Gradski muzej Vukovar koji se nalazi u obnovljenom dvorcu Eltz, muzej Vučedolske kulture, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Vukovarsku bolnicu, Ovčaru.

Vidjeli su izbliza simbol Vukovara, u ratu oštećeni  Vodotoranj, na kojem se cijelo  vrijeme ratovanja svakog dana vijorio hrvatski barjak.

 Vozili su se Dunavom turističkim brodom Bajadera, koji je ujedno i prvi turistički brod u Vukovaru nakon 1932. godine.

Učenici su bili i na predavanjima o vrijednostima Domovinskog rata i značaju bitke za Vukovar u stvaranju suvremene Republike Hrvatske.

Dvodnevni boravak u Vukovaru završen je Školom mira i kvizom.  Natjecale su se 4 škole, a naši učenici osvojili su treće mjesto.

Posjet Vukovaru nezaboravnim je učinila i noć provedena u autobusu jer su zbog vremenskih neprilika bile zatvorene sve prilazne ceste za Dalmaciju.  Od Vukovara do Zagreba sve je izgledalo kao da ćemo naše putovanje mirno i prema planu privesti kraju , ali kako to obično biva, priroda je još jednom pokazala da je čovjek može krotiti, ali nikad ukrotiti. Sreća u nesreći je bila da smo na povratku imali cijeli autobus za sebe jer su naši dotadašnji suputnici ostali u Vinkovcima na ekskurziji i da je ispred Macole u nepreglednoj koloni šlepera, autobusa i osobnih automobila bilo još mjesta taman za naš „autobus u snijegu“. Znajući što su sve proživjeli Vukovarci , naši su učenici lakše podnijeli činjenicu što kasne kući zbog nepredviđenih okolnosti.  

Svima nam je bila čast i privilegija vidjeti Vukovar i makar samo kratko hodati ulicama tog divnog i jedinstvenog grada.

                                                                   Maja Matas, pedagoginja


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju